RadioTegl2018-12-13T10:24:08+00:00

RadioTegl

RadioTegl giver information og inspiration til at arbejde innovativt med tegl. Vi møder teglproducenter, arkitekter og bygherrer og hører om deres samarbejde, der er med til at skabe smukt og holdbart byggeri rundt om i landet. RadioTegl kommer med en ny udsendelse den første i hver måned.

RadioTegl 2

Når fortid møder nutid på Nyborg Slot

Listen to "RadioTegl 2 - Når fortid møder nutid på Nyborg Slot" on Spreaker.

Det igangværende projekt, der skal restaurere, tilbygge og nybygge Nyborg Slot for 301 millioner, er det største af sin art i Danmark i nyere tid. Og det er bestemt ikke uden store udfordringer, når man skal restaurere en bygning, som kan dateres til 1100-tallet, og som der siden hen er bygget videre på i mange omgange. Der er mursten, tagsten og håndværksmæssige traditioner fra mange forskellige århundreder, som nu kommer til ære og værdighed igen. Hør arkitekterne Lars Juel Thiis fra CUBO og Mette Viuf Larsen fra vmb arkitekter fortælle om arbejdet. Vi møder også håndstrygerne, Leif Christensen og Nikolaj Thomsen, fra Volstrup Teglværk, som håndstrøget de 11.500 tagsten, som i øjeblikket ved at blive lagt på slottets tag.

Nogle af de viste billeder er fra CUBO Arkitekters konkurrence-forslag.

RadioTegl 1

Om Trafiktårnet, Petersen Tegl & Tranberg Arkitekter

Listen to "RadioTegl 1 - Om Trafiktårnet, Petersen Tegl & Tranberg Arkitekter" on Spreaker.

Christian A. Petersen fra Petersen Tegl kommer fra en familie, hvor man har produceret tegl i syv generationer. Han mener, at arkitekter generelt er ”tossede i hovedet”, hvilket gør dem til fantastiske samarbejdspartnere. For det er i det tætte samarbejde med arkitekter, at nye farver og former inden for tegl bliver skabt. En af de mange arkitekter, som han har et tæt samarbejde med er arkitekt Christian Tranberg, som har tegnet Trafiktårnet. For Christian Tranberg har det været afgørende at finde den helt rigtige teglsten for at realisere et byggeri, som både er smukt, robust – og rart at opholde sig i for medarbejderne.

RadioTegl bliver produceret af Katrine Nyland Sørensen fra Nyland Kommunikation. Katrine har arbejdet med radio siden 1985. I en lang årrække var hun journalist, vært og redaktør i DR – på både P3, P2 & P1. Derefter var hun i et par år chef for byudviklingsprojektet, Musicon, i Roskilde. Det var her hun fik interessen for tegl! Siden 2016 har hun været indehaver af Nyland Kommunikation, hvor hun producerer podcast for en række forskellige kulturinstitutioner og organisationer.