Jacob Trærup Ahlgren fra Herningsholm Erhvervsskole løb af med sejren, da DM i Skills for murerlærlinge og elever løb af stablen i Gigantium i Ålborg.

Hvert år mødes hundredevis af engagerede elever og lærlinge til DM i Skills, der i 2017 blev afholdt i Ålborg. Mere end 300 unge stillede op i 40 konkurrencefag og 16 demonstrationsfag den 26.-28. januar 2017 for at løse stillede opgaver inden for netop deres fag. Efter tre dages stenhård konkurrence kunne en glad Jacob Trærup Ahlgren fra Herningsholm Erhvervsskole for andet år i træk glæde sig over at være blevet kåret som Danmarks bedste murerelev.

DANSKE TEGL, som repræsenterer teglværker og producenter af mørtel, var medsponsor af DM i Skills, og direktør Gitte Krusholm Nielsen glæder sig over de unge menneskers engagement og faglige stolthed.

”DM i Skills viser, at murerarbejdet både er udfordrende og spændende, og så er der rigtig gode karrieremuligheder, for der bliver mangel på murere, og det kan allerede nu mærkes rundt omkring. Og så bliver jeg simpelthen bare pavestolt, når jeg ser hvad de unge mennesker formår.”

Jacob Trærup Ahlgren skal dyste mod Benjamin Morthorst Nielsen fra Syddansk Erhvervsskole i Vejle for at afgøre, hvem der skal repræsentere Danmark ved World Skills, der afholdes i Abu Dhabi til oktober.