Nu kan landets murerlærlinge game sig til ny viden
Hvordan placerer man en fugtspærre korrekt? Og hvad er konsekvenserne, hvis murværket ikke dækkes af inden fyraften? Det skal landets murerlærlinge svare på i ”Fuge Fight” – et [...]
Robustheden i det murede byggeri skal dokumenteres – også i højden
En kommende, ny vejledning skal sikre, at flere vælger murværk som bærende konstruktion, når der bygges i højden. Projektet er bl.a. støttet af Danske Tegl, som står for at dele den nye viden med hele branchen.
Børnehuset Egedammen
Børnehuset Egedammen er et dagtilbud for børn i førskolealderen i Gladsaxe Kommune. Huset er tænkt som en række af rumoplevelser med forskellige rumhøjder, bredder, lysindfald, efterklangstider og materialer.
Ny pavillon i tegl skal formidle materialets bæredygtige potentialer
Over de kommende måneder rejser der sig tre smukke krydsbuer i tegl ved Københavns havnefront. Stenene lægges af murerlærlinge og fortæller en vigtig historie om, hvordan tegl kan bruges som materiale i fremtidens bæredygtige byggeri.
Nu bliver De 10 Bud en del af pensum på landets fagskoler
Med inspiration fra de klassiske computerspil, skal murerlærlingene løse opgaver om fejlfrit murværk i et helt nyt læringsunivers.
”Lidt naivt set håber vi at blive klogere på, hvilket materiale vi skal bygge med i fremtiden”
Opgaven lyder som følger: Brug tegl i så mange af byggeriets dele som muligt. Og hold mængden af CO₂ på max 5 kg pr. m2. Om få år resulterer det i et etagehus med boliger, som forhåbentlig kan gøre byggebranchen meget klogere på, hvordan vi bygger med tegl som materiale på en mere bæredygtig måde.
Nyt fra Danske Tegl
At sikre fejlfrit murværk er et fælles ansvar, og med De 10 Bud forsøger vi at vise vejen. Imens minder de skandaleramte supersygehuse os om, hvor galt det kan gå, når de ikke bliver fulgt.
Ny viden om styrkemåling i gamle mørtelfuger
Arbejder du med at renovere eller ombygge ældre murværksbygninger? Eller er du nysgerrig på styrkemåling i gamle mørtelfuger?
Skal vi tale om tegl og bæredygtighed?
Danske Tegl har dedikeret 2023 til en besøgsrunde til byggebranchens forskellige aktører, og bilen er pakket med den nyeste viden om bl.a. bæredygtighed, genanvendelse og minimering af fejl.
”Vores medlemmer skal gå forrest i den grønne omstilling af byggebranchen”
Lars Storr-Hansen har sat sig i stolen som direktør i Danske Arkitektvirksomheder. Her bliver hans fortid fra Dansk Byggeri og dermed store kendskab til store dele af byggeriets værdikæde sat i spil, fordi samarbejde på tværs bliver afgørende – især for den grønne omstilling af byggeriet, hvor han ser arkitekterne gå i front.
”Jeg vil gerne hylde detaljen og det gode håndværk”
I den nye sæson af RadioTegl tager arkitekt Ane Cortzen os med rundt i hele landet for at kigge på smukke, murede byggerier og dykke ned i detaljerne sammen med de arkitekter, der står bag.
Danske Tegl er på vej med CO2-roadmap
Med input fra hele byggebranchen og med beregninger fra Teknologisk Institut skal et kommende CO2-roadmap både vise vejen mod en CO2-neutral produktion af danske tegl og en mere bæredygtig anvendelse af tegl i hele byggebranchen.
Ny Rambøll rapport viser op til 54% indvirkning på DGNB af branchens produkter
Seneste Rambøll rapport dokumenterer, at udvendigt murværk har en indvirkning på lidt over 43% af den samlede DGNB-certificering, mens LEED har en andel på 79%, og BEEAM har en andel på 77%.
Ane Cortzen ny vært på podcast om det murede byggeri
Nu er det første afsnit landet af podcasten RadioTegl med arkitekt og vært Ane Cortzen ved mikrofonen. Her besøger hun nogle af landets smukkeste og mest spektakulære byggerier af tegl – og du kan komme med.
Gamle Mursten er nyt medlem Danske Tegl
Brancheforeningen Danske Tegl har fået nyt medlem, som arbejder med genbrug af gamle mursten. En fantastisk ambassadør for tegl-branchen og et godt eksempel på murværkets vigtige rolle i omstillingen til bæredygtigt byggeri, lyder det fra Danske Tegl.
Nye konventionelle byggematerialer er op mod 30 pct. grønnere end beregnet
Ved at udskifte generisk data med specifik data for de nyeste danske konventionelle byggematerialer, kan der opnås CO2-besparelser på op mod 30 pct. Det viser ny rapport, Rambøll har udarbejdet for Dansk Beton, Danske Tegl og VarmeIsoleringsForeningen.