Hele tre priser er det blevet til i Sverige, som selvfølgelig er de mest prestigefyldte. Det er gode takter i Broderlandet!

Årets Bygge 2017 er den mest prestigefyldte pris i svensk byggebranche og tildeles for bedste kvalitet, samarbejde, økonomi og form. Vinderen er fundet blandt 20 nominerede projekter og blev tildelt Retspsykiatriskt Centrum i Trelleborg. Byggeriet er passivhus certificeret og Miljøcertificeret Guld.

Herudover uddeles den svenske prisuddeling for bedste svenske facade, hvor kun to ud af tre nominerede var teglfacader – den ene fuldmuret (p-Hus i Malmö Expocenter!). Også her vandt Retspsykiatriskt Centrum i Trelleborg prisen Årets Facad 2017,  for sin helt unikke facade i tegl. Det er BSK Arkitekter, der står bag den arkitektoniske bygning.

 

 

 

Arrangørerne af prisen er et samarbejde mellem Svensk Byggtjänst og Byggindustrin.

Kasper Salin-priset uddeles til årets bedste byggeri i Sverige i november måned 2016. Her vandt boligorganisationen HSB med deres etagebyggeri Studio 1, som ligger i Göteborg. Der var fire nominerede, hvor kun Studio 1 var udført i tegl. Det er arkitektvirksomheden Johannes Norlander Arkitektur, der står bag byggeriet.

Siden 1962 har Kasper Salin-priset været uddelt af organisationen Sveriges Arkitekter og betragtes som Sveriges mest prestigefyldte arkitekturpris.

DANSKE TEGL ønsker begge byggerier stort tillykke med de meget flotte priser!

Se flere detaljer om Retspsykiatriskt Centrum og HSB Studio 1.