På Helligsø Teglværk oppe i Thy er de rigtig glade. På hylden står årets Gazelle Pris for Fremstillingsvirksomheder og blinker til alle.

Helligsø Teglværk fra 1879 er en del af Egernsund Tegl, så der er også fest i Sønderjylland.

Og selv om 3. generationsejer, Hans Christian Hansen, på vanlig nordjysk manér prøver at dæmpe begejstringen med et “Vi skal jo videre!”, så er der nu alligevel stolthed at spore.

Prisen uddeles på baggrund af en vækst på 632% de seneste fire år. “Ud af knap 2000 virksomheder i Region Nordjylland, var vi bedste produktionsvirksomhed i forhold til vækst.”, fortæller Hans Christian og fortsætter: “Der er fart på i byggeriet og oven i det, mærker vi tydeligt, at arkitekterne har genfundet interessen for tegl.”

Teglbranchen gennemgår i disse år en rivende udvikling, og hvis du spørger Hans Christian, om han producerer mursten, så er der prompte svar “Nej, vi producerer farvekollektioner!”

Den nyslåede Gazelle-ejer påpeger, at eventuelt købelystne kapitalfonde godt kan blive hjemme, for “Jeg vil være mig selv!”.

Farten bliver nemlig ikke sat ned i Thy. “Her er vi ikke ramt af BMW-syndromet, hvor man i sin glæde over at være blevet gammel og dygtig nok til at få en BMW, ender med at blive lad og gå i stå!”, slutter Hans Christian af med et smil.

Kæmpe tillykke med den flotte pris!