Danmarks bygningsarv er skabt af det ler, som Danmark hviler på. De danske byer er spækket med bygningsværker – store og pompøse, små og unikke – i murværk og tegl. Bygninger, som er smukke, som ældes med ynde. Og så er murværk også holdbart og bæredygtigt byggemateriale.

I år kan DANSKE TEGL fejre 125 års jubilæum. Og det skal selvfølgelig fejres sammen med jer – fremtidens arkitekter og ingeniører. Derfor udskriver DANSKE TEGL en sommerkonkurrence for studerende på DTU Byg, KADK og Arkitektskolen Aarhus.

Så når du nu alligevel er på opdagelse i sommerlandet, så se dig om efter smukke, unikke, spændende, alternative, finurlige eller bare klassiske bygningsværker i mur og tegl. Bygninger, som du synes er inspirerende repræsentanter for den danske bygningsarv. Om det er et historisk bygningsværk eller et moderne, om det er på landet eller i byen, er helt op til dig.

Når du har fundet din kandidat, optager du en film på max 25 sekunders varighed med din smartphone. Eneste krav til indholdet i filmen er, at der skal indgå billeder af bygningsværket og en begrundelse for dit valg.

Vinderen bliver udråbt d. 10.8 og belønnes med et rejselegat på 5.000kr. Ved samme lejlighed løfter vi også sløret for en endnu større konkurrence, der skal være med til at markere DANSKE TEGLS 125 år jubilæum. Og den kan du glæde dig til at høre mere om, tør vi godt love!…

Send din sommerfilm til sommer@dansketegl.dk allerede nu og allersenest d.1.8. God fornøjelse og rigtig god sommer!