RadioTegl er navnet på den nye podcastkanal, brancheorganisationen DANSKE TEGL netop har sendt i luften. Podcasten går i dybden med dansk arkitektur og innovation inden for byggeriet og tager lytterne med bag kulissen på landets store og fascinerede byggerier.

Vi skal helt ind i sjælen
Det handler ikke kun om mursten eller tegl i DANSKE TEGLs nye podcast, RadioTegl. Det handler derimod om at fortælle gode historier og inspirere bygge- og arkitektbranchen med nye innovative løsninger for fremtidens byggeri. Samtidig er der også fokus på at fortælle de historier om projekterne, som vi ellers aldrig hører. Med andre ord: Vi skal helt ind i sjælen.

Vi elsker at lytte
”RadioTegl er en ny måde at tænke formidling på. Med podcasten gør vi det muligt at sende inspiration direkte ind i øregangene. Her hører vi om alt fra arkitekternes tanker, visioner og design til deres beslutninger om materialevalg – og vi får f.eks. indsigt i tilblivelsen og anvendelsen af tegl til deres projekter. Podcasten kommer helt bagom dansk byggeri og arkitektur og får sat ord på følelser og holdninger til tidens diskussioner og strømninger. Danskerne elsker at lytte til gode beretninger, og nu åbnes en helt ny verden op med RadioTegl,” siger Gitte K. Nielsen, direktør hos DANSKE TEGL og initiativtager til RadioTegl.

Fra tegnestue til teglværk
De første podcast-episoder har to hovedpersoner i hovedrollerne. Den ene er arkitekt – den anden er teglproducent. Hver episode har således to forbundne parallelhistorier, hvor lytteren både hører om tilblivelsen og anvendelsen af tegl.

Første episode beskæftiger sig med det markante murstensbyggeri på det gamle baneterræn på Vesterbro i København, Trafiktårnet Øst. Her taler RadioTegl bl.a. med arkitekt Christian Tranberg, som har tegnet Trafiktårnet, og Christian A. Petersen fra Petersen Tegl, hvor man har produceret tegl i ni generationer. Han mener, at arkitekter generelt er ”tossede i hovederne”, og det gør dem, ifølge ham, til fantastiske samarbejdspartnere.

Alle kan lytte med
Alle episoder er optaget on location. Det giver lytteren mulighed for at fornemme bygningerne, teglværket, tegnestuen – eller hvor podcasten nu er taget med gæsterne hen.

”Vi lægger stor vægt på, at det skal være spændende og levende at lytte med fra start til slut. Alle lyttere får en viden, som er helt unik og som gør, at de får lyst til at vide mere – uanset om man er studerende, arkitekt, ingeniør, udførende, bygherrer eller Hr. og Fru Danmark,” siger Gitte K. Nielsen.

RadioTegl-episoderne får en varighed på 30-40 minutter til udgivelse den 1. hver måned. De kommende episoder vil bl.a. beskæftige sig med Vejles nye ikoniske bygning på havnen, Fjordenhus, og Nyborg Slot, hvor podcasten også vil tale med håndværkere, ingeniører, naboer og brugerne af bygningerne.

Podcasten kan høres lige her og downloades og streames via iTunes, Podbean og andre populære tjenester.

Episoderne er tilrettelagt af Katrine Nyland Sørensen, som er tidligere mangeårig medarbejder på DR.