Nu er det første afsnit landet af podcasten RadioTegl med arkitekt og vært Ane Cortzen ved mikrofonen. Her besøger hun nogle af landets smukkeste og mest spektakulære byggerier af tegl – og du kan komme med. 

Fra i dag kan alle med hang til det murede byggeri dykke ned i detaljerne på nogle af landets mest markante byggerier af tegl – sammen med arkitekt Ane Cortzen.

I den nye sæson af podcasten RadioTegl tager hun os med rundt i hele landet, hvor der skal drømmes, mærkes og duftes til smukke teglbyggerier sammen med de arkitekter, der står bag. Her kan lytterne komme med helt tæt på processen i det murede byggeri. I første afsnit, som er tilgængeligt nu, går turen til en unik lille perle på Oluf Bagers Plads i Odense.

”Arkitekterne er under pres i disse år, og der er ikke meget plads til at drømme sig væk i detaljen eller det gode håndværk. Det håber jeg, at RadioTegl med mig ved roret kan rette op på. Jeg har fået lov til at dykke ned i nogle af Danmarks smukkeste og mest interessante byggerier sammen med arkitekterne bag. Det har både været privilegeret og dybt inspirerende at høre om, hvordan drømme er blevet gjort til håndgribelig virkelighed,” lyder det fra den nye vært, der er kendt fra en lang række tv-programmer om netop arkitektur og design.

Bag podcasten RadioTegl står brancheforeningen Danske Tegl, som over de seneste år har produceret mere end 25 afsnit med forskellige værter ved roret. Her har lytterne blandt andet kunne høre om skjulte murstensperler, nørdede klimaberegninger og de nyeste trends i byggeriet.

I den nye sæson med Ane Cortsen ved roret er der fokus på detaljerne:

”Jeg har smuglyttet, og jeg kan afsløre, at det bliver vildt spændende, relevant, detaljeret, sansebeskrivende og inspirerende,” fortæller Gitte Krusholm Nielsen, direktør i Danske Tegl.

RadioTegl kan hentes og høres lige der, hvor du normalt finder dine podcast.