Med inspiration fra de klassiske computerspil, skal murerlærlingene løse opgaver om fejlfrit murværk i et helt nyt læringsunivers.

Når landets murerlærlinge returnerer til skolebænken efter sommerferien, bliver det blandt andet til en ny, digital byggeplads, hvor de kan spille sig til en masse ny viden – om god planlægning af murerarbejdet, om afdækning, om korrekt placering af fugtspærre og meget andet.

Den digitale byggeplads skal give eleverne på grunduddannelsen en anderledes intro til De 10 Bud, som er hele branchens tjekliste til at opnå fejlfri murværk.

”Vi har gennem flere år formidlet De 10 Bud til hele byggebranchen gennem en masse besøg og oplæg på landets byggepladser, fagskoler og konferencer. Men hvis De 10 Bud for alvor skal ud at leve, skal de masseres ind på rygraden allerede på uddannelserne,” siger Gitte Nielsen, direktør i Danske Tegl, der står bag De 10 Bud.

I tæt sparring med faglærere fra mureruddannel – sens fagbogsudvalg, forlaget Praxis og Byggeriets Uddannelser er Danske Tegl derfor i fuld gang med at udvikle et digitalt læringsunivers, hvor murerlærlinge på grundforløbet kan lære De 10 Bud at kende gennem konkrete opgaver og cases med inspiration fra spiluniverset. Læringsplatformen er tænkt som et ekstra og anderledes redskab i undervisningen på landets mureruddannelser.

Platformen tager afsæt i de retningslinjer, der er udstukket om pensum, og i de opgaver, som eleverne skal løse under grundforløbet. ”Det er afgørende for os, at fagligheden er i top, og at læringsuniverset samtidig er let tilgængeligt og let anvendeligt for både elever og undervisere. Vi glæder os rigtig meget til at introducere det efter sommerferien,” siger Pia Skjøtt-Larsen, uddannelseskonsulent hos Byggeriets Uddannelser.