Gode kræfter er gået sammen om en underskriftsindsamling for bevaring af den smukke teglpavillon i Havnegade i København

Går man en tur langs Københavns havnefront har man hele sommeren kunne opleve 15 midlertidige verdensmåls-pavilloner, der er opført i forbindelse med Københavns rolle som Arkitekturhovedstad i 2023.
En af de 15 pavilloner er teglpavillonen ‘Bricks in Common’, som Københavns Murerlaug og arkitektvirksomheden AART har opført i samarbejde med en række parter.

”Teglpavillonen udgør et smukt rum i byen, hvor man kan tage ophold med udsigt over vandet ved Københavns Havn. Hver dag bruges den af både lokale og turister, som tager ophold under de smukke teglbuer. Selv New York Times, der lagde vejen forbi København denne sommer, har udpeget teglbuen som en af de 36 ting, du skal se i hovedstaden. Derfor vil vi i Danske Tegl rigtig gerne bakke op om, at den skal blive stående som en smuk og permanent del af Københavns havnefront,” – siger Gitte Krusholm Nielsen, direktør i Danske Tegl.

Ønsket om at bevare teglpavillonen er Danske Tegl ikke alene om. På initiativ af Jan Laursen, der er uddannelsesleder på murerskolen NEXT i Glostrup, er en underskriftindsamling for bevaring af teglpavillonen nu sat i gang. Hvis forslaget om at bevare teglpavillonen opnår 5.000 stemmer inden for 180 dage, vil det blive politisk behandlet i Teknik- og Miljøudvalget og derefter i Borgerrepræsentationen i Københavns Kommune.

Opført af murerlærlinge med et vigtigt budskab

De mange smukke sten i teglpavillonen er blevet lagt af murerlærlinge fra erhvervsskolen NEXT, som både har fået mulighed for at arbejde med gamle teknikker i buekonstruktionen og vise alle forbipasserende, hvad det vil sige at udøve et klassisk håndværk.
Derudover fortæller teglpavillonen en vigtig historie om, hvordan tegl kan bruges som materiale i fremtidens bæredygtige byggeri. Den består nemlig af tre buer – en lille, en mellem og en stor – som alle har samme klimaaftryk, selvom de er i forskellige størrelser. Alle buer er opført med en andel af genbrugte sten, som stiger fra den mindste bue mod den største, der er opført i ca. 70 % genbrugstegl.

Bor du i København, og vil du afgive din stemme?

Alt du skal gøre er at gå ind på nedenstående link. Der kan du afgive en stemme til Københavns Kommune om at bevare teglpavillonen. Det kræver, at du er bosiddende i Københavns Kommune.

https://kobenhavntaler.kk.dk/da-DK/initiatives/bevarelse-af-de-opmurede-buer-ud-for-havnegade-nr-37-bricks-in-common