I det midtjyske glæder arkitekten bag Hvinningdal Kirke, Peter Voldstedlund, sagsarkitekt hos Friis og Moltke, sig over æren og opmærksomheden.

”Det er altid rart at blive anerkendt, og derfor er vi naturligvis glade og stole over nomineringen og over at blive set sammen med så mange flotte og spektakulære murede bygninger fra hele verden. Og så har det givet Friis og Molkte en ret unik eksponering ude i verden, som næsten er mere værd end selve prisen,” siger Peter Voldstedlund.

Peter Voldstedlund er ikke i tvivl om, hvorfor den danske kirkebygning, der er opført i lyse, gule teglsten med såkaldt Avignon Coal, er blandt de nominerede:

“Selvom Hvinningdal Kirke er et moderne byggeri, er der stadig hints tilbage til gamle murertraditioner og kirkebygninger. Derudover er det den samme sten, som er brugt både udvendigt og indvendigt, hvilket er ret udsædvandligt og bidrager til at give bygningen en ro og homogenitet.”

Vil du vide mere om Hvinningdal Kirke, så lyt med i den seneste sæson af Danske Tegls podcast Radio Tegl, hvor Ane Cortzen dykker ned i nogle af Danmarks smukkeste og mest interessante murede byggerier.

https://www.dansketegl.dk/radiotegl-33-guddommelige-tegl/