“Babyolie, hundredevis af liter babyolie, dårligt arbejdsmiljø og endnu mere Babyolie! Dag ud og dag ind!”, sukker den unge mand i filmen, mens han giver en meget letpåklædt ung kvinde massage. “Men så skiftede jeg til at blive murer”. Kammeraten med studenterhuen lytter måbende….

Sådan er en af scenerne i de tre videoer, som lanceres i dag. De er målrettet de unge og kan ses på hjemmesiden www.blivmurer.dk, på Facebook og på YouTube. “Vi vil ramme de unge med humor og kant. Der skal grines, mens vores budskaber bringes frem, og så skal alle få lyst til at dele filmene, fordi de er lidt grænseoverskridende.”, fortæller Gitte Krusholm Nielsen, direktør i DANSKE TEGL.

“Vi ønsker at aflive de værste af myterne, der er omkring erhvervsuddannelserne og især at skabe opmærksomhed på alle de muligheder, der opnås med netop mureruddannelsen i rygsækken.” forklarer Gitte K. Nielsen.

De seneste analyser fra Dansk Byggeri viser, at der i 2025 vil blive mangel på 14.000 faglærte i bygge- og anlægsbranchen i Danmark, og i visse geografiske områder og fagretninger, begynder det allerede nu at kunne mærkes. Særligt i de større byer, hvor byggeintensiteten er høj, mærkes presset, mens det primært er mangel på opgaver, der tynger udenfor de større byer.

Kampagnen er skabt i et tæt samarbejde mellem Murersektionen i Dansk Byggeri, 3F Murersvendene, murerfagskolerne og DANSKE TEGL. Arbejdet har stået på i godt et år og har vist en unik styrke i branchen til at samarbejde om fælles dagsordener og udfordringer.

Samarbejdet bygger på ønsket om at vise de unge, hvor spændende og udfordrende det er at bygge med tegl og mursten, at hele verden, karriere og en rigtig god løn ligger foran dig og ikke mindst, at der er en stor respekt og stolthed i faget.

Se kampagnen og få tjekket dine fordomme om mureruddannelsen her

www.blivmurer.dk
#blivmurer

Eller se filmene på YouTube:

Fordom #1: Murere tjener ingen penge! Sandt eller falsk?

Fordom #2: Murere kan ikke bruge hovedet! Sandt eller falsk?

Fordom #3: Murere bliver aldrig til andet! Sandt eller falsk?