DANSKE TEGL inviterede arkitekter og bygherrer til konference på Moderna Museet i Stockholm. 

Hvordan skaber vi moderne byggerier som er bæredygtige, har en høj æstetisk værdi, og som samtidig har en god totaløkonomi, hvor omkostninger til anlæg, vedligeholdelse og drift tænkes ind fra starten? Det spørgsmål er mere end nogensinde aktuelt for arkitekter og bygherrer. Derfor satte DANSKE TEGL netop de temaer i fokus på konferencen “Totalekonomi och estetik”, som blev afholdt på Moderna Museet i Stockholm den 1. februar.

Direktør for DANSKE TEGL Gitte Krusholm Nielsen ser konferencen som en kærkommen lejlighed til at formidle inspiration og viden til branchen i Sverige, som kan trække på erfaringer fra Danmark, hvor vilkårene for byggebranchen i høj grad er sammenlignelige.

“Nye byggerier skal kunne holde til fremtidens barskere vejr, og og vi har også nogle rigtig gode eksempler fra f.eks. Sluseholmen i København, hvor der bliver bygget i tegl helt ud til vandet. Vi mærker da også en stigende efterspørgsel efter danskproducerede tegl også i Sverige, netop fordi det er et materiale, der imødekommer arkitekter og bygherrers behov for bæredygtige, moderne og holdbare løsninger, der samtidig ser smukke ud”, siger Gitte Krusholm Nielsen.

På konferencen  gav Eva Nordström, VD i Stockholms Kooperative Bostadsförening, sit perspektiv på bygherrens ansvar for at tænke langsigtet og totaløkonomisk.

Thomas Carstens fra Arkitema fortalte om de dogmer og principper, der har ligget til grund for byggeriet på Sluseholmen i København, hvor 1.300 boliger er anlagt helt ud til vandet med tegl som et gennemgående element.

Desuden delte VD og arkitekt hos C.F. Møller Mårten Leringe ud af sin begejstring for de mange æstetiske udtryksmuligheder med tegl med udgangspunkt i et par af tegnestuens højtprofilerede projekter.

Endelig præsenterede direktør for DANSKE TEGL Gitte Krusholm Nielsen nye metoder og projekteringsværktøjer, der gør det nemmere at bygge i højden med tegl.