Christine Jetten er oprindeligt kunstner, uddannet på Gerrit Rietveld Academiet i Amsterdam, 1990 og har siden efter et studie på Ceramic Technology på Eindhoven University of Technology specialiseret sig i glasurer, facadeornamenter og fremstilling af specialsten.

Fra som kunstner at have fremstillet store skulpturer i glaseret keramik har hendes ekspertise inden for bygningskeramik udviklet sig i takt med samarbejdet med arkitekter og designere.

Christine Jetten opfatter glasur som meget mere end en farvet belægning på en overflade. ’Jeg er opmærksom på glasurens specifikke egenskaber – den dybde, den skaber, hvordan den reagerer i forhold til lys og dens overflade. Jeg voksede op i tresserne og halvfjerdserne, da nye boliger – alle havde samme kedelige mursten, de samme materialer og uinspirerede, flade facader. Det er en katastrofe for én, der er visuelt orienteret. Jeg fik den tanke, at vi sultede vores sanser. Så nu arbejder jeg med glasurer, der kan give en bygning aura i form af ny hud, der reagerer på klima og lys.’

En inspirationskilde var Holland House i London, tegnet af den hollandske arkitekt Hendrik Petrus Berlage; bygningens store facadeklinker blev fremstillet i Delft.

Foreløbig er det blevet til projekter i London, New York, Madison, Washington DC, Beijing, Doha, Chengdu og Baku.

Christine Jettens hjemmeside www.christinejetten.nl giver et indtryk af de mange forskelligartede projekter, som interessen for ler og glasur har affødt.