Fra i lørdags og fire dage frem skal Jacob Trærup Ahlgreen forsvare de danske farver i murerfaget ved WorldSkills i Abu Dhabi, der er håndværksfagenes verdensmesterskaber – og han går efter guldet.

I disse dage mødes 1.262 talentfulde håndværkere fra 56 nationer i Abu Dhabi for at kæmpe om verdensmesterskaberne i 49 forskellige håndværksfag. Danmark stiller i alt med 15 deltagere, og én af de unge, talentfulde håndværkere er den dobbelte DM-vinder i Skills, 21-årige Jacob Trærup Ahlgreen, der skal dyste mod 29 andre murer fra hele verden.

”Det bliver et sindssygt spændende mesterskab at deltage i. Ved andre konkurrencer får vi udleveret tegningerne til mureriet lang tid i forvejen, så vi har mulighed for at forberede os. Vi modtager tegningerne på selve dagen og får så 22 timer over fire dage til at mure opgaven,” siger Jacob Trærup Ahlgreen, som uddyber:

”Den helt store udfordring er derfor at nå i mål med sin opgave inden for den afsatte tid uden at tabe koncentration samt bibeholde hurtighed og præcision,” siger Jacob Trærup Ahlgreen, der netop har været på træningslejr i Moskva for at finpudse de sidste detaljer før afgangen til Abu Dhabi.

Går efter guldet
Som dobbelt DM-vinder i Skills har Jacob allerede demonstreret sine evner til at præstere det ypperste under tids- og publikumspres. En evne, han får brug for ved WorldSkills, hvor langt over 100.000 besøgende forventes at lægge vejen forbi verdensmesterskaberne; men målet er klart.

”Jeg går efter guldet. Jeg kan høre på andre, at jeg forventes at ligge med i toppen. Med lidt held, gejst og adrenalin, håber jeg på, at jeg kan flyve hjem til Danmark med en guldmedalje om halsen og vise nuværende såvel som kommende murere, at man kan nå langt i faget, hvis man vil,” siger Jacob Trærup Ahlgreen, som fortsætter:

”Men konkurrencen bliver hård. Italien, Tyskland, Schweiz og Østrig er lande, som ligesom Danmark har stolte murertraditioner, og som altid ligger i top ved denne type konkurrencer. Denne gang er det dog Danmarks tur til at tage guldet med hjem”.

Jacob Trærup Ahlgreen kommer fra Nørre Snede i Midtjylland, men flyttede i starten af året til København for at arbejde for Murerfirmaet Jensen & Jensen.

WorldSkills foregår i Abu Dhabi i De Forenede Arabiske Emirater den 14.-19. oktober 2017.