I dagens artikel i Berlingske Business fortæller Gitte Nielsen om, hvordan murstenen har fundet sin vej tilbage til byggeriet. Nybyggerierne har i mange år – og især de større erhvervsejendomme – i både Danmark og udlandet været præget af to materialer frem for alle andre: Glas og stål.

Eksporten af danskproducerede tegl- og mursten er på to år steget med 40 pct. – og det har en hel del at gøre med, at branchen er blevet bedre til at fortælle omverdenen om de økonomiske og æstetiske fordele, der er ved materialerne.

 

 

“I øjeblikket er der meget fokus på aspekter som cirkulær økonomi, bæredygtighed, langsigtede perspektiver og totaløkonomi inden for byggeriet. Der har vi jo i tegl- og mursten et sundt natur- produkt, som kan varieres på et utal af måder, er stort set vedligeholdelsesfrit og kan holde i rigtigt mange år.” fortæller direktør Gitte Nielsen og fortsætter..

“Mange af højhusene i New York, der blev bygget i 30’erne, er opført i mursten, hvilket siger lidt om, hvor robust et materiale, vi taler om.”

Læs hele artiklen her i Berlingske Business.