Det murede byggeri hører til blandt de smukkeste og mest holdbare byggeformer, der findes i verden.

Det murede byggeri hører til blandt de smukkeste, mest holdbare og totaløkonomisk mest fordelagtige byggeformer, der findes.

Det murede byggeri hører til blandt de smukkeste, mest holdbare og totaløkonomisk mest fordelagtige byggeformer, der findes. Derfor er det murede byggeri også et bæredygtigt valg.

Med afsæt i naturens egne materialer – ler, ild, luft og vand – producerer de danske teglværker hver dag mursten, tagsten og klinker til byggerier over hele verden. De danske mørtelværker binder det hele sammen med mørtler, som også baserer sig på naturens egne materialer – sand, kalk og vand.

Danske Tegl repræsenterer teglværker og producenter af mørtel og har som sit fornemste mål at fremme det murede byggeri til glæde for både arkitekter, bygherrer, brugere og ikke mindst vores samfund.

Det er ikke uden grund, at muret byggeri har været fundamentet i dansk byggetradition i mange hundrede år, og at danske tegl bliver stadig mere udbredte i udlandet.

Danske tegl –  sundt, smukt og holdbart.

Nu kan landets murerlærlinge game sig til ny viden

15 september, 2023|Kommentarer lukket til Nu kan landets murerlærlinge game sig til ny viden

Hvordan placerer man en fugtspærre korrekt? Og hvad er konsekvenserne, hvis murværket ikke dækkes af inden fyraften? Det skal landets murerlærlinge svare på i ”Fuge Fight” – et nyt undervisningsspil udviklet af brancheorganisationen [...]

Robustheden i det murede byggeri skal dokumenteres – også i højden

10 august, 2023|Kommentarer lukket til Robustheden i det murede byggeri skal dokumenteres – også i højden

En kommende, ny vejledning skal sikre, at flere vælger murværk som bærende konstruktion, når der bygges i højden. Projektet er bl.a. støttet af Danske Tegl, som står for at dele den nye viden med hele branchen.

Børnehuset Egedammen

10 august, 2023|Kommentarer lukket til Børnehuset Egedammen

Børnehuset Egedammen er et dagtilbud for børn i førskolealderen i Gladsaxe Kommune. Huset er tænkt som en række af rumoplevelser med forskellige rumhøjder, bredder, lysindfald, efterklangstider og materialer.