Det murede byggeri hører til blandt de smukkeste og mest holdbare byggeformer, der findes i verden.

Det murede byggeri hører til blandt de smukkeste, mest holdbare og totaløkonomisk mest fordelagtige byggeformer, der findes.

Det murede byggeri hører til blandt de smukkeste, mest holdbare og totaløkonomisk mest fordelagtige byggeformer, der findes. Derfor er det murede byggeri også et bæredygtigt valg.

Med afsæt i naturens egne materialer – ler, ild, luft og vand – producerer de danske teglværker hver dag mursten, tagsten og klinker til byggerier over hele verden. De danske mørtelværker binder det hele sammen med mørtler, som også baserer sig på naturens egne materialer – sand, kalk og vand.

Danske Tegl repræsenterer teglværker og producenter af mørtel og har som sit fornemste mål at fremme det murede byggeri til glæde for både arkitekter, bygherrer, brugere og ikke mindst vores samfund.

Det er ikke uden grund, at muret byggeri har været fundamentet i dansk byggetradition i mange hundrede år, og at danske tegl bliver stadig mere udbredte i udlandet.

Danske tegl –  sundt, smukt og holdbart.

Et venligt krematorium

18 januar, 2024|Kommentarer lukket til Et venligt krematorium

Tag med RadioTegl til krematoriet i Aabenraa. I episode 32 besøger Ane Cortzen et krematorium der har en anden funktion, som gør det helt særligt...

Et kvantespring for cirkulært byggeri

9 januar, 2024|Kommentarer lukket til Et kvantespring for cirkulært byggeri

Partnerne bag Circue har udviklet svar på, hvordan det cirkulære valg bliver det foretrukne i byggebranchen. Det inkludere bl.a. et typologiværktøj, en materialebørs og gennemgående beslutningsstøtte til bygherre.

“De mange EPD’er stiller teglbranchen godt, men glem ikke biodiversiteten.”

9 januar, 2024|Kommentarer lukket til “De mange EPD’er stiller teglbranchen godt, men glem ikke biodiversiteten.”

Sådan lyder opfordringen fra LCA-fagkoordinator hos Sweco, Rikke Schack, som i dette interview peger på både udfordringer og potentialer for teglbranchen i en fremtid med stigende bæredygtighedskrav.